Galleri Rød Herregård Halden
Birthe Havnes, Bjørn Johannessen, Bård Halvorsen og jeg, hadde vår andre utstilling sammen august 2017.
Omtale om og bilder fra vår første utstilling i 2015 finner du her.
Litt generelt om bildene
Her er de bildene jeg stilte ut i 2017. De kan fremdeles kjøpes.
Standard størrelse er ca 70×50 cm innrammet. Selve printet er gjort på Epson Traditional Photo Paper, A2 Baryttpapir med en Epson SureColor P800 printer.
Prisen pr. bilde er 2.900 kr innrammet (størrelse med passepartout er ca 70×50 cm). Andre størrelser, innramming og pris, kan diskuteres. Dette gjelder også for bildene fra utstillingen i 2015. Ta kontakt med meg på e-post hpwille@gmail.com
Klikk på bildene for en større versjon.
Bildene kan sies å ha tre hovedtema:
– Haldens rock-miljø
– Mine reiser
– Miljø og natur
Bilder fra Haldens rock-miljø
Jeg hadde med 6 bilder fra rock-miljøet i Halden. 4 av dem var fra konserten til Brødr. Colbjørnsens eftf. i Brygga Kultursal, Halden:
Freddy Holm og Christian Sandaker
Trond Asker hadde en konsert på Bryggerhuset Syd i Halden: Trond Asker sings Johnny Cash. Hele Haldens «Big Daddy» må med i denne samlingen.
Halden-rockavdelingen avsluttes med Henning Skogh, bassist i gruppa Planet Mastergod, fra en konsert på Tons of Rock-festivalen 2015 på Fredriksten Festning.
Helt til slutt et bilde som ikke var med i utstillingen, men som klart hører hjemme i denne sammenhengen. Nok en gang et bilde av Freddy Holm fra konserten til Brødr. Colbjørnsens eftf. Dette bildet er også til salgs.
Bilder fra reiser
Jeg stilte også ut bilder fra reiser jeg har gjort, fra ulike prosjekter hvor barns hverdag har stått i fokus.
Først et bilde fra Colombo, Sri Lanka fra 1987 hvor en liten gutt står i døråpningen i sitt hjem. Gutten, frukten og katten utgjør en fin komposisjon.
Under det samme oppholdet i Colombo i 1987, oppdaget jeg denne gutten med den store paraplyen. Det hadde nettopp begynt å regne og jeg rakk akkurat å få tatt ett bilde før han forsvant.
Neste bilde er fra Guatemala, også i 1987. Bildet er tatt om ettermiddagen i Chichicastenango el Quiche, ofte omtalt som mayaenes hovedstad. Vi kjørte gjennom denne byen på vei til landsbyen San Bartholomé el Quiché lenger inn i distriktet, da jeg fikk øye på henne. Stoppet bilen, en eksponering og så satt det. Hvem hun venter på vet jeg ikke, heller ikke hva hun har i posen. Kanskje hadde hun vært på markedet og ventet på skyss hjem …?
Den lille jenta med rød kjole og en gul boks med drikkevann på hodet, tok jeg i en landsby i Homa Hills i Kenya, ved Victoriasjøen, i 1986. Det var ikke rent vann tilgjengelig i landsbyen og barna måtte gå til drikkevannskilden, en brønn ca 1,5 – 2 km unna hver dag for å hente med hjem. De litt eldre barna balanserte elegant på hodet, mens denne lille jenta ennå måtte streve litt. Men hun var med, gjorde jobben med stor konsentrasjon og hadde minst halve spannet fylt da hun kom hjem.
Neste bilde er fra 2009. Jeg var på et kort besøk i en Long Neck hill tribe village. Det er en undergruppe til Karen-folket som er kjent for at kvinnene har på seg tunge metallringer rundt hals og ofte også rundt knærne. Denne gamle skikken er ikke noe særlig bra, synes jeg og mange med meg. Spørsmålet er om de ikke hadde sluttet med det for lenge siden, hadde det ikke vært for at de tjener penger på alle turistene som tar bilder og kjøper andre suvenirer av dem.
Jenta på bildet var ikke stivpyntet og sminket som de andre «turistmagnetene», men holdt seg i ei sidegate utenfor turiststrømmen. Jeg fikk øye på henne og fikk lov til å fotografere. Jeg liker hennes rolige blikk og det røde hodeplagget samt glimtet av hjemmet hennes i bakgrunnen.
Dette bildet er tatt i Mandalay, Myanmar 2015. Stod tidlig opp om morgenen og fikk noen bilder fra trafikkrushet. Selv om trafikkrush før skole og jobb i seg selv er som i en hvilken som helst by i Norge, atskiller trafikkulturen seg vesentlig. Men uansett så sover denne lille gutten trygt på morens sykkel.
Første gang i Chiang Rai var i 1986. Seinere har jeg vært der flere ganger og jeg synes fremdeles at Chiang Rai by er mer «spennende» en Chiang Mai. I Chiang Mai er det veldig mye turister og byen har etter hvert blitt innrettet mot dette, men er likevel en svært interessant by. Chiang Rai er, i alle fall har vært, litt mer utenfor allfarvei, og f. eks. nærmere Det Gylne Triangel som er tillokkende for mange.
Bildet under er fra et besøk i Chiang Rai i 2009. Jeg hadde noe tid for meg selv og ruslet litt omkring i smågatene nær hotellet. Det var litt utenfor sesongen og lite folk ute. Derfor var dette bildet av en restaurant betegnende. Jeg har sans for rødfargene som gjentar seg i bildet.
(Se ellers bloggen fra reisen min i Thailand i 2009 her.)
Bilder av miljø og natur
Våren 2006 bodde jeg i Skagen i 2 uker. Alltid fint å være der og veldig stille og rolig der i mars måned. En morgen våknet jeg til et lett snøkledd landskap. Snøen bidro til fine mønstre på nabohusene. Jeg åpnet vinduene i leiligheten jeg hadde leid og tok disse to bildene. Kameraet var mitt første digitale speilrefleks, en Canon 20D. Den gangen «top of the line» med 8 MP. Likevel fine bilder, som jeg liker godt. Ganske representative for Skagen-miljøet, synes jeg. Utfordringen var å få til nogenlunde like nyanser av gult på begge bildene i etterarbeidet/printen.
Denne gamle trappa er fra Fredriksten Festning. Jeg valgte bildet mest på grunn av fargene, men også på grunn av linjene og de ulike former som inngår i det.
Gammel trapp, Fredriksten Festning 2009
Bildet er tatt på svenskekysten, i Bohuslän, en vakker ettermiddag i oktober 2010, rett etter at sola hadde gått i havet. Stedet er Tjurpannans naturreservat rett nordøst for Grebbestad og fyret heter Väcker fyr.
Den beste tida for foto er 2 timer før eller etter sola står opp eller går ned.
Her er sola på vei ned. Jeg kjørte langs en liten vei i nærheten av Aspedammen like ved Halden og fikk se kuene som hadde samlet seg på et jorde ved vanntrauet inntil skogbrynet. Jeg likte hvordan flokken hadde gruppert seg i forhold til den mørke skogen bak og hvordan den lave sola spilte i huden deres.
Alle bildene fra utstilling kan også ses samlet, men uten kommentarer, her.